Varuhus

Logga in
Logga in
Varukorg
Till kassan
Alla artiklar

Glädjen att cykla i alla väder!

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2022-09-14.

(Uppdaterad 2023-09-05)

Cykling är ett mycket enkelt, roligt och även prisvärt sätt att ta sig till jobbet, skolan och till butikerna i staden. Äventyrliga cyklister kan också uppleva spänningen i farten och fitnessentusiaster kan snabbt bygga upp sin uthållighet.

När hösten närmar sig kan du också njuta av fördelarna med motion och ett avslappnat socialt umgänge på cykeln, så länge du är väl förberedd på oförutsägbara väderförhållanden så som regn, vind, tillfällig halka och kortare ljusa dagar. Här nedan delar vi på Motonet med oss av våra bästa tips för höstcykling!

Se och bli sedd

När kvällarna och morgnarna blir mörkare bör alla som ger sig ut på vägarna investera i ordentliga lampor och reflexer. Skaffa flera USB-uppladdningsbara och batteridrivna fram- och baklyktor så att du alltid har en lampa redo att använda när du ger dig ut. De allra minsta modellerna får du med lätthet plats med i fickan. I gatubelysningens sken inne i stan kan du klara dig med en lite svagare framlampa, men vid sidan av vägen och i skogen är det bäst att använda ett riktigt kraftpaket för att säkerställa att du kan se framåt. Och kom ihåg att en röd baklykta för att du ska synas bakifrån är obligatorisk!

Skötsel och underhåll

Genom att lära dig att själv serva din cykel kan du spara en rejäl slant. En välskött cykel är en fröjd att se på och en fröjd att cykla på. Motonet har allt från rengörings- och smörjprodukter till däck- och kedjeverktyg som hjälper dig att hålla din cykel i bästa skick. En liten och lätt handpump är en av de viktigaste utrustningarna för cykeln, medan en fotpump är enklare att använda hemma.

Förbered och utrusta cykeln för säsongen

Med dubbdäck av god kvalitet kan du fortsätta cykelsäsongen även när vintern närmar sig utan att behöva oroa dig för halka. För lite längre turer är det en bra idé att ha en eller två innerslangar i händelse av punktering. Universalstänkskärmar passar de flesta cykelmodeller och ger ett bekvämt skydd så att du inte kommer fram till din destination täckt av lera. Utrustning och verktyg som behövs på vägen förvaras bekvämt i rammonterade väskor.

Säsongen fortsätter med rätt kläder

Med rätt utrustning och en solig attityd är du redo för rolig motion året runt. För långa cykelturer eller regelbunden pendling, skaffa en vindtät, vattenavvisande men andningsbar jacka och tillhörande byxor. Kläder som är särskilt utformade för cyklister tål nötning och töjs inte för mycket. Flexibla reflexselar är lätta att ta på och av och hjälper dig att synas ordentligt för bilister i mörkret.

Säker på vägen

En hjälm för varje stil, körstil och skalle - Motonet har ett brett utbud av hjälmar som passar varje specifikt syfte och önskemål. För söndagscyklisten finns bashjälmar till ett rimligt pris, och för den mer krävande cyklisten finns toppmärken som Abus, Lazer och Yoko med alla tillbehör. Under hjälmen fungerar det vindtäta och andningsbara Yoko-hjälmfodret, som anpassar sig perfekt till ditt huvud, bra.

Lås och skydda din cykel

Se upp för tjuven! Skydda alltid din dyrbara cykel med t.ex. ett robust Kryptonite U-lås. Men även en billigare cykel bör låsas fast i ett cykelställ med ett billigt kedjelås, så att du inte behöver gå hem. Ett kodslås är praktiskt om du redan har för många nycklar i fickan eller om ni är fler som använder samma cykel.