Varuhus

Logga in
Logga in
Varukorg
Till kassan
Alla artiklar

Skyddande ytbehandling för din bil

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2023-10-09.

(Uppdaterad 2024-04-09)

När sommaren närmar sig är det en bra idé att att skydda bilens lack lite extra. Ett omsorgsfullt skydd underlättar tvätt under sommaren samt skyddar bilens lack under alla olika typer av förhållanden. Att lägga några minuter på våren för att skydda din bil kan spara dig timmar av arbete under resten av säsongen.

Korrek Pro TFC Polymatrix ger din bil ett vattenavvisande skydd mot både smuts och UV-strålar och håller i upp till sex månader. Enkel att använda och ger ett bra skydd för färg, gummi, plast, aluminium och kromytor.

Börja alltid med en grundlig tvätt av bilen. Använd högtryckstvätt för att avlägsna smuts och damm och ta hjälp av ett förtvättmedel

Skölj och spray bilens undersida och sidor med ett järnbottagningsmedel för att avlägsna järnpartiklar på lacken och fälgarna. Låt medlet verka några minuter och skölj sedant noggrant med hjälp av en högtryckstvätt.

Om du använder Korrek Pro TFC Polymatrix behöver du inte ens torka bilen, det räcker att du tar bort överflödigt vatten med hjälp av en skrapa eller liknande. Var bara varsam så att du inte repar lacken.

Polymatrix kan användas på alla utvändiga ytor på bilen. Det fäster inte på glasytor, men det skadar dem inte heller. Polymatrix kan appliceras i lätt regn och solsken, men bilen får inte lämnas att torka i direkt solljus efter appliceringsfasen.

Avsluta skyddet genom att torka av de behandlade ytorna med en mikrofiberduk.

En batteridriven lövblås är ett utmärkt verktyg för att torka bilen efter tvätt!

För att ytterligare förstärka lackskyddet under vintern kan du använda Korrek Pro TFC Reload bilschampo för efterföljande biltvättar.

Produkter för lacksyddsbehandling av din bil

Rekommenderade högtryckstvättar för biltvätt

Så här använder du Korrek Polymatrix Pro

Tvätta bilen noggrant före användning med t.ex. Korrek Power Wash och Korrek Pro Foam Shampoo. Förutom en grundlig tvätt rekommenderar vi en behandling med Korrek Pro Irox. Detta säkerställer att beläggningen appliceras på den renaste möjliga ytan, vilket bidrar till lackens hållbarhet.

De områden som ska behandlas kan vara fuktiga, dvs. bilen behöver inte torkas separat före applicering.

Skaka flaskan och spraya beläggningen på appliceringssvampen och direkt på det område som ska behandlas. Applicera beläggnignen med en svamp på alla ytor som ska behandlas. Du kan applicera Polymatrix på alla utvändiga ytor på bilen. Avsluta behandlingen genom att torka av ytorna med en mikrofiberduk.

Att behandla en personbil tar ca 10-15 minuter.

Tips! Lackens hållbarhet förbättras ytterligare om du tvättar din bil med Korrek Pro TFC™ Reload. Med Korrek Pro TFC™ Finishing Agent kan du ytterligare förbättra lackens glans.

Se hela vårt sortiment med ytbehandlingsprodukter här Beläggningar och lackskydd

Vill du läsa mer om biltvätt kan du hitta mer information här Biltvätt och vaxning