Motonet logo
Varuhus

Logga in
Logga in
Varukorg
Till kassan
Medlemskampanj - upp till 150 kr rabatt på ditt köpMedlemskampanj - upp till 150 kr rabatt på ditt köp
Alla artiklar

Spabad utomhus inbjuder till bad även på hösten

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2022-09-02.

(Uppdaterad 2023-07-20)

I takt med att sommarkvällarna svalnar är det många som lämnar badturer i sjöar och hav bakom sig. Med ett uppvärmt spabad hemma i trädgården kan du långt in på hösten fortfarande njuta av avkopplande och sköna bad.

Justera värmen

Med ett tätt, luftfyllt överdrag hålls vattnet varmt och skönt även vid svalare utomhus temperaturer. Spabadet behöver inte konstant vara uppvärmt till högsta temperatur. Med hjälp av termostaten kan du sänka vattentemperaturen när spabadet inte används och höja den till önskad temperatur när det är dags för ett dopp. För många spabadsmodeller kan temperaturen också justeras med hjälp av en app så att du behändigt kan värma badet till exempel redan under bilresan till stugan.

Ta hänsyn till väderförhållandena

Var du placerar spabadet påverkar också vattentemperaturen. Även tidigt på hösten fortsätter solen att värma vattnet under lång tid och ett skyddat läge i lä från vinden saktar ner kylningsprocessen. Det lönar sig alltså att hitta en plats för spabadet som tar hänsyn till sol och vind. Ett uppblåsbart spabad är smidigt att tömma och flytta till en ny plats beroende på säsong.

Ta hand om vattenkvaliteten även när det är kallt

Även på hösten är det viktigt att hålla koll på badvattnets kvalitet, bland annat dess alkalinitet. Ett rent filter och rätt kemikalier säkerställer att din bubbelstund blir perfekt. Noggrann användning av överdraget förhindrar löv och skräp att hamna i vattnet. För att skölja fötterna är det bra att ha ett passligt vattenkärl brevid spabadet för att hålla sand och annan smuts utanför.

Smidig tömning med en dränkbar pump

När det är dags att tömma badet eller byta vatten vill du kanske inte tömma det direkt på gräsmattan eller altanen. Då är en dränkbar pump väldigt behändig. Med den kan du leda vattnet till en lämplig plats i trädgården eller direkt till ett avlopp. Observera dock att det i grundvattenområden är förbjudet att tömma avloppsvatten direkt i marken.

  • Använd en termostat för att reglera värmen på ett förnuftigt sätt, och kom ihåg att använda ett lock eller överdrag

  • Placera spabadet på en skyddad och solig plats

  • Ta hand om vattenkvaliteten och håll spabadet rent