Motonet logo

Logga in

Till kassan

Alla artiklar

Så rengör du din gasolgrill

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2024-03-11.

(Uppdaterad 2024-03-11)

Innan du ställer undan din grill för säsongen bör du rengöra den ordentligt. Om du inte gör det kan du bli förvånad över grillens skick på våren. Men även en smutsig grill kan rengöras till nästan nyskick med rätt verktyg och rätt rengöringsmedel. Om du håller din grill ren och i bra skick får du en bättre grillupplevelse och grillen håller betydligt längre.

Ett enkelt sätt att göra den första rengöringen inför vår- och sommarsäsongen är att värma upp grillen för att bränna bort gammalt grillfett och möjliggör för att lös bränd smuts enkelt kan avlägsnas från gallret med en grillborste. Om andra ytor på grillen behöver en mer grundlig rengöring ska du vänta med att göra det tills grillen har svalnat.

Rengöring av utvändiga ytor på grillen

Spraya de utvändiga ytorna med ett rengöringsmedel som är avsett för materialet och torka torrt och rent med en trasa. Du kan också använda en rengöringsduk för grill.

Rengöring av grillens insida

För att rengöra grillens insida sprayar du den med ett rengöringsmedel och skrubbar bort smutsen med en grillborste. En kombination av fett och smuts som har samlats på insidan av grillen kan fastna men är lätt att ta bort med en skrapa.

Börja med att rengöra galler och spjälor genom att spraya dem med gallerrengöring. Ta försiktigt bort smutsen med en rengöringssvamp, grillborste eller skrapa.

Rengör även brännarskydden och byt vid behov ut uppmjukade delar mot nya. Rengör brännarna med rengöringsmedel och en mjuk borste. Samla slutligen upp den lösa smutsen från grillens dräneringspanel.

Sätt tillbaka delarna på plats och se till att alla anslutningar är ordentligt säkrade. Värm slutligen upp den tomma grillen efter rengöringen. Detta säkerställer att inga bakterier eller rester från rengöringsmedlet finns kvar på insidan av grillen.