Varuhus

Logga in
Logga in
Varukorg
Till kassan
Alla artiklar

Att köpa gasol är enkelt!

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2022-09-12.

(Uppdaterad 2023-07-19)

När du köper gasol, kom ihåg: flaska + gas + lågtrycksregulator + slang + slangklämmor!

Om du redan är en erfaren gasolanvändare vet du hur det går till: lämna in din tomma gasolflaska till oss för utbyte så får du en ny fylld. Du betalar alltså bara för innehållet i flaskan, dvs. gasen. Du kan göra dina inköp i Motonet Snabbservice som ligger i anslutning till varuhusentrén eller i kassan i varuhuset.

Som förstagångsägare av en gasolgrill eller ett gasolkylskåp finns det några saker du bör tänka på för att få igång din utrustning direkt.

1. Flaska eller hölje Gasol säljs i både stål- och kompositflaskor. Den nyare kompositflaskan är lättare att flytta och de genomskinliga delarna på sidan gör att du enkelt kan kontrollera hur mycket gas som finns kvar. Kompositflaskor finns i storlekarna 10 kg och 5 kg, medan stålflaskor finns i storlekarna 11 kg och 5 kg.

2. Gas Den energieffektiva gasolen är en blandning av propan och butan. Samma högkvalitativa gas finns i alla flaskor, oavsett material eller storlek.

3. Tryckregulator För att kunna använda flaskan behöver du en lågtrycksregulator. Den används för att ansluta flaskan till gasslangen och sedan till den enhet du använder, t ex din gasolgrill. Tryckregulatorer har två typer av fästen: push-fit och screw-fit. För t.ex. grillning är den lättanvända tryckanslutningen populär. Båtfolk och husvagnsägare förlitar sig däremot ofta på den gängade modellen, som är en säkrare fastsättning i utmanande terräng eller sjöförhållanden.

4. Slang och klämmor Det är enklast att köpa gasolslangen och lågtrycksregulatorn som ett komplett paket, vilket inkluderar slang, regulator och slangklämmor för att fästa slangen i båda ändar.

Sammanfattning Välj material och storlek på flaskan efter dina behov och den ventilmodell som passar bäst för din gasol grill eller kylskåp. På så sätt får du rätt typ av hölje. Kom också ihåg tryckregulatorn och slangen om du behöver en helt ny sats eller vill uppgradera din gamla regulator till en ny.

OBS! Efterfrågan på gasol varierar kraftigt, särskilt under sommaren, så tyvärr kan vi inte alltid garantera att varje Motonet-varuhus har alla olika flaskstorlekar och ventilmodeller. Var ute i god tid inför populära högtider så som midsommar så undviker du risken att stå utan gasol.