Motonet logo

Logga in

Till kassan

Alla artiklar

Interiörtvätt

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2023-06-27.

(Uppdaterad 2023-06-27)

Interiörrengöring

Material för att rengöra bilens interiör väljs utifrån ytmaterial och hur smutsigt det är. Till exempel kräver tuggummirester och skoavtryck ofta starkare medel. Vanligtvis börjar man med att dammsuga bort damm och de största stenarna och skräpet, samt att ta ut mattorna för tvätt om de är väldigt smutsiga. Med lite däckglans får man lätt de grånade gummimattorna att se nya ut igen.

Nästa steg är att rengöra plastytor så som instrumentbrädan och dörrarna. Det finns många alternativ för detta ändamål. Fönster och speglar kan tvättas antingen i samband med tvätt av utsidan eller insidan av bilen.

Använd sedan ett interiörschampo för att rengöra innertaket och andra tygytor. Det är vanligtvis stora ytor så det är bäst att ta ett litet område i taget. Här är det bra att använda en mjuk borste eller en grov svamp som effektivt avlägsnar dammet från tyget. Det lönar sig att tvätta bilsätena sist eftersom du inte kan sitta på dem direkt efteråt. Om din bil har läderklädsel har vi ett brett sortiment av både rengörings- och vårdande medel för läder.

Fler produkter hittar du här: Tvätt- och vårdmedel för bilklädsel

Vårda de yttre gummi- och plastdelarna för att ge bilen ett glänsande utseende. En mattgrå stötfångare i plast på en annars skinande bil kan se trist ut och att fixa det är inte ett så stort jobb. Dessutom bleks de omålade plastytorna och gummidelarna ännu mer om de lämnas oskyddade. Med rätt vårdande medel får delarna tillbaka färgen och de hålls skyddade längre. Observera också att om behandlingen inte har utförts på länge kan den behöva upprepas för ett jämnt resultat.

Fler produkter hittar du här: Gummivårdmedel och däckglans

En luftkonditioneringsrengörare som tar bort obehagliga dofter samtidigt som den rengör luftkonditioneringens luftkanaler och förhindrar bakterie- och mögeltillväxt är det sista steget i interiörtvätten.

Med dessa tips håller du din bil ren och i bättre skick längre. En ren bil gör också resor bekvämare och behagligare både för dig själv och för dina passagerare.