Varuhus

Logga in
Logga in
Varukorg
Till kassan
Alla artiklar

Är du förberedd för strömavbrott?

Författare:

Motonet-teamet

Publicerad: 2024-01-19.

(Uppdaterad 2024-01-22)

Är du redo vid ett strömavbrott? Vädret och det omkring oss förändras snabbt och det blir allt viktigare att vara förberedd på det oväntade. Vid ett större elavbrott påverkas inte bara lampor och elektriska apparater utan även vatten,värme data- och mobilkommunikation kan sluta att fungera.

Hos Motonet hittar du ett brett sortiment av beredskapsprodukter. Här hittar du allt från generatorer för att driva maskiner vid ett strömavbrott till batterier för din ficklampa samt frystorkad mat. Så var redo för det oväntade och investera i din trygghet. Här nedan följer våra tips på produkter som kan komma väl till pass.

Säkra strömförsörjningen

Med ett elaggregat kan du säkerställa strömförsörjnigen till dina hushållsapparater även vid ett strömavbrott.

Lys upp i mörkret

Oavsett om du är ute i naturen eller i ditt eget hem kan en ficklampa komma väl till pass som hjälp att navigera om mörkret faller på och du inte har tillgång till någon annan ljuskälla. En pannlampa kan vara att föredra om du behöver händerna fria. Välj rätt storlek, brinntid, ljusflöde, stöt- och vattentålighet samt passform utifrån dina specifika behov.

Kommunikation under ett strömavbrott

Vid ett elavbrott är det bra att ha tillgång till en radio som drivas av batterier så att du kan hålla dig uppdaterad om lokal information. En vevradio kan laddas med hjälp av handveven, via USB-porten eller med hjälp av den inbyggda solcellen.

Mat & dryck

Under ett strömavbrott kan det vara en utmaning att lag mat och få tillgång till vatten. Se till att ha en fylld vattendunk hemma och tillgång till ett praktiskt stormkök så slipper du gå hungrig om det dröjer innan spisen fungerar igen. Frystorkad mat har lång hållbarhet och finns i ett gäng olika smaker så fyll på i förrådet.